Izjava o "kolačićima" 

Vrijedi od 01.01.2024.

Kratki sažetak :

  • koristimo samo najosnovnike "kolačiće" potrebne za pravilno funkcioniranje ove web stranice;
  • "kolačići" koje koristimo nisu štetni za sigurnost vas, vaše opreme ili osobnih podataka
  • korištenje "kolačića" možete kontrolirati putem postavki vašeg internet preglednika

DMT STUDIO (u daljnjem tekstu "Vlasnik", "mi", "nas", "naš" i slično), posjeduje i upravlja ovom internetskom stranicom (u daljnjem tekstu "internetska stranica", "web stranica" i slično) te stoga daje sljedeću Izjavu o kolačićima (u daljnjem tekstu "Izjava").

VI, kao posjetitelj, član, pretplatnik, kupac ili partner (u daljnjem tekstu "Vi", "Posjetitelj", "Posjetitelji" i slično), obvezni ste pročitati, prihvatiti i usuglasiti se sa svim odredbama ove Obavijesti prije korištenja ove internetske stranice ili bilo kojeg njezinog dijela.

SADRŽAJ (u daljnjem tekstu "Sadržaj") odnosi se na bilo koji sadržaj objavljen i dostupan na ovoj internetskoj stranici ili bilo kojem drugom mediju koji je u vlasništvu, pod kontrolom ili na neki drugi način povezan s Vlasnikom, uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo koji tekstualni, grafički, audio, video, sadržaj za preuzimanje ili drugu vrstu sadržaja, softvera, aplikacija i slično.

ŠTO SU "KOLAČIĆI" (ENG. "COOKIES")

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaš uređaj (računalo, pametni telefon, ili slično) kada posjetite internetsku stranicu. Naširoko se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva, pohranjivanje postavki i pružanje anonimiziranih podataka za praćenje analitike internetske stranice. Zbog toga ih koristi preko 90% svih internetskih stranica.

Kolačići služe u razne svrhe, kao što je pamćenje korisničkih preferencija, optimiziranje performansi internetske stranice i pružanje personaliziranog sadržaja. Oni mogu biti sesijski kolačići (privremeni i brišu se kada zatvorite preglednik) ili trajni kolačići (ostaju na vašem uređaju određeno razdoblje ili dok se ručno ne izbrišu).

KOJE VRSTE KOLAČIĆA KORISTIMO

Kolačiće koristimo kako bi naša internetska stranica ispravno funkcionirala i kako bi vam mogli ponuditi najbolje moguće korisničko iskustvo te dodatne značajke i funkcionalnosti. Osim toga, kolačiće koristimo u analitičke svrhe i praćenje rada internetske stranice s ciljem unaprjeđenja iste te poboljšanja korisničkog iskustva.

Vrste kolačića koje možemo koristiti na ovoj internetskoj stranici:

Osnovni kolačići - nužni za pravilno funkcioniranje naše internetske stranice. Omogućuju osnovne funkcije, poput navigacije stranicama i pristup sigurnim i zaštićenim dijelovima internetske stranice.

Analitički kolačići - možemo koristiti analitičke alate (npr. Google Analytics ili slično) koji koriste kolačiće za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste našu internetsku stranicu. To nam pomaže analizirati podatke, optimizirati performanse internetske stranice i poboljšati korisničko iskustvo.

Funkcionalni kolačići - poboljšavaju funkcionalnost naše internetske stranice pamteći vaše postavke, poput jezičnih i sličnih postavki.

Marketinški kolačići - kolačići koji se koriste u svrhe oglašavanja, uključujući prikazivanje ciljanih oglasa na temelju vaših interesa i ponašanja na internetu. To nam pomaže pružiti relevantniji sadržaj i mjeriti učinkovitost reklamnih kampanja. Za tu svrhu možemo koristiti usluge, servise i aplikacije koji koriste vlastite kolačiće.

Kolačići trećih strana - mogu ih postaviti usluge, aplikacije i servisi trećih strana integriranih u našu internetsku stranicu, kao što su dodaci povezani s društvenim mrežama, oglasi, ili ugrađeni sadržaj. Ovi kolačići podliježu pravilima privatnosti odgovarajućih trećih strana.

KAKO UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA

Postavkama kolačića možete upravljati putem postavki preglednika kojeg koristite. Većina preglednika omogućuje vam kontrolu kolačića, uključujući njihovo blokiranje ili brisanje. Imajte na umu da blokiranje kolačića može utjecati na određene značajke i funkcije internetske stranice do te mjere da neke od njih neće funkcionirati.

Kako biste postavili načine i pravila korištenja kolačića za određeni preglednik, koristite sljedeće upute:

Google Chrome
Kliknite na ikonu izbornika, odaberite "Postavke", zatim "Privatnost i sigurnost" i na kraju "Kolačići i drugi podaci o web-mjestu".

Mozilla Firefox
Kliknite na ikonu izbornika, odaberite "Opcije", idite na "Privatnost i sigurnost" i pronađite odjeljak "Kolačići i podaci o web-mjestu".

Safari
Kliknite na "Safari" u gornjem izborniku, odaberite "Postavke", idite na karticu "Privatnost" i podesite postavke kolačića.

Microsoft Edge
Kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu, odaberite "Postavke", idite na "Privatnost, pretraživanje i usluge" i odaberite "Kolačići".

Korištenjem naše internetske stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u ovoj Izjavi. Možemo ažurirati našu Izjavu o kolačićima kako bismo odražavali promjene u našoj praksi ili iz pravnih i regulatornih razloga, stoga je preporučljivo povremeno pregledati ovu Izjavu zbog eventualno mogućih promjena.

Kontaktiraj nas

Na sve e-mail poruke odgovaramo u roku od 24 sata.

Radno vrijeme nam je po dogovoru, a vikendom odmaramo.

Želiš da ti izradimo novu web stranicu?

Molimo te da popuniš sljedeći obrazac sa što više informacija kako bismo dobili ideju što želiš i mogli ti pripremiti konkretna rješenja i savjete. Navedi i da li trebaš domenu, hosting, e-mail račune i slično. Javiti ćemo ti se vrlo brzo (najčešće u manje od 24 sata).

Hvala na povjerenju i mogućnosti za suradnju!